VW-skandale kan blive til Hollywood-film

Den omfattende skandale om snyd med dieselmotorer i den tyske bilproducent Volkswagen kan ende som en Hollywood film, efter kendt skuespiller og produktionsselskab køber bogrettigheder.

Foto: JEWEL SAMAD. Skuespiller Leonardo DiCaprio, der vil filmatisere den tyske bilgigants fald fra tinderne, er kendt som en af Hollywoods mest entusiastiske miljøforkæmpere.
Læs mere
Fold sammen

USA: Den omfattende svindel med dieselmotorer i bilgiganten Volkswagen (VW) er næppe gået manges næse forbi.

Og nu kan skandalen måske ende på alverdens biograflærreder som en Hollywood-film.

Den kendte skuespiller Leonardo DiCaprios produktionsselskab og filmproducenten Paramount Picture har nemlig købt rettighederne til en kommende bog om VW-skandalen af en journalist fra avisen New York Times, skriver Reuters.

DiCaprio, der vil filmatisere den tyske bilgigants fald fra tinderne, er kendt som en af Hollywoods mest entusiastiske miljøforkæmpere.

Han stod i øvrigt bag filmen »The Wolf of Wall Street«.

Bliver projektet til virkelighed, vil det ikke skorte på dramatiske begivenheder at basere filmen på.

Således har skandalen kostet mere end en tredjedel af bilgigantens værdi på aktiemarkedet, virksomhedens topchef jobbet og udløst et hav af undersøgelser mod den 78 år gamle tyske bilproducent.

VW, der er Europas største bilfirma, har erkendt, at der er blevet snydt ved test af selskabets dieselmotorer i USA. Også i Europa beskyldes firmaet for at sminke på motorernes udledning.

Det er endnu uvist, hvilke stjerner, der er i spil til filmens rolleliste, skriver Reuters.

Rettighederne til bogen, som filmen skal basere sig på, blev solgt tidligere på måneden til forlaget Norton.