VW-skandale: 100 milliarder kr. stor erstatning nærmer sig

En lidt mere end 15 milliarder dollar - eller 100 milliarder kr. - stor erstatning kan snart blive realitet for den skandaleramte tyske autogigant Volkswagen, efter at en amerikansk dommer gav en indledende godkendelse af erstatningskravet.

Afsløringen af systematisk snyd på amerikanske test af udstødningsgasser bragte Volkswagen ind i et større stormvejr i efteråret 2015, og skandalen kan snart kulminere med tilbagekøb af en halv million biler, erstatning til ejere og yderligere milliarder til miljøkrav, skriver den britiske avis. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Guardian.

Afsløringen af systematisk snyd på amerikanske test af udstødningsgasser bragte Volkswagen ind i et større stormvejr i efteråret 2015, og skandalen kan snart kulminere med tilbagekøb af en halv million biler, erstatning til ejere og yderligere milliarder til miljøkrav, skriver den britiske avis.

»Det er en meget fair og rimelig kendelse, og den lader Volkswagen indlede et nyt kapitel og begynde at rette op på tingene i USA og genetablere kundernes tillid,« siger Volkswagens advokat Robert Giuffra til The Guardian.

Dommerens kendelse gør det desuden muligt for Volkswagen-ejere at anvende en hjemmeside til at tjekke, hvor meget de kan kræve i erstatning, eller potentielt vælge at starte deres eget personlige søgsmål mod Volkswagen. Den overordnede sag er dog ikke slut for Volkswagen, som stadig står til flere milliardbøder og straffe, skriver The Guardian.