VW overvejer helt at stoppe brugen af dieselmotorer

Volkswagens topchef, Matthias Müller, antyder, at æraen med dieselmotorer kan være på vej mod enden for bilgiganten.

Matthias Mueller, CEO for Volkswagen Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIAN GOLLNOW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meldingen kommer, efter at VW i slutningen af sidste år var involveret i en skandale som følge af snyd med test af netop den tyske bilproducents dieselbilers skadevirkninger for miljøet.

Det skriver den tyske avis Handelsblatt forud for bilproducentens årlige generalforsamling.

- Oven på hændelserne må vi spørge os selv, om vi ønsker at bruge flere penge på en videre udvikling af diesel, siger Matthias Müller til Handelsblatt ifølge nyhedsbureauet NTB.

Den administrerende direktør venter, at en strammere lovgivning vil træde i kraft fra 2020.

Volkswagen annoncerede i sidste uge, at den tyske bilproducent har planer om at lancere 30 nye el- og hybridbiler frem mod 2025. Samlet skal de stå for op imod en fjerdedel af Volkswagens salg af enheder.

Bilproducenten, der er blandt verdens største, nøjes da heller ikke med at introducere elbiler, men vil blandt andet føje batteriteknologi, digitalisering og selvkørende biler til sin produktportefølje.

I det hele taget vil Volkswagen transformere sin kerneforretning og justere sin produktion af komponenter som led i en større gennemgang af sin strategi. Strategien er ifølge Volkswagen den største forandringsproces i selskabets historie. Hertil vil Volkswagen afsætte et tocifret milliardbeløb - vel at mærke i euro - til investeringer.

VW-aktien stiger tirsdag kort efter middag med 0,5 pct. til 133,85 euro på børsen i Frankfurt.