VW overhaler Toyota som den største i verden

Bilproducenter har ikke ligefrem fremragende vækstkurver, men bedre salg i Europa har nu resulteret i et magtskifte på toppen af bilindustrien.

Flere tusind spritnye VW-biler er klar til at rulle ud. Her fra en VW-fabrik i Brasilien. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAULO WHITAKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Volkswagen har planlagt, at den store, tyske bilproducent skal være den største bilproducent i verden om tre år. Men nogen har regnet forkert, for VW har nu overtaget tronen fra Toyota tre år før planlagt.

Toyota Motor Corp., som indtil i år var det største bilfirma i verden, solgte 5,02 millioner køretøjer i de første seks måneder af 2015, og det er altså ikke længere nok til at beholde tronen som den største bilproducent i verden.

I Tyskland og resten af Vesteuropa steg salget med mere end seks procent for Volkswagen, og det var blandt andet salget af VW Passat og Porsche Macan, der trak bilsalget op for VW i Europa.

Skiftet på toppen af bilbranchen skyldes imidlertid ikke kæmpestore stigninger i Volkswagens salg. Det skyldes, at Toyotas salg er faldet lidt mere end Volkswagens i samme periode. Volkswagens leverancer af spritnye biler fra fabrikkerne faldt med 0,5 procent. Toyota faldt med 1,5 procent i de første seks måneder af året og må - i hvert fald for denne omgang - sige farvel til førertrøjen i bilindustrien.

Volkswagen har draget fordel af, at det europæiske marked har haft en lille opblomstring, og det har gjort slaget ved det noget dårligere salg på det kinesiske marked knap så slemt for Volkswagen. Kina er dog stadig Volkswagens største marked.

General Motors Co. er den tredjestørste producent i verden, og deres udvikling var også dårligere end Volkswagens. Deres salg faldt 1,2 procent for året indtil nu til 4,86 millioner solgte biler.