VW har stadig lang vej på trods af gigantforlig i USA

Et gigantforlig, der kan få alle andre forlig til at blegne i sammenligning, er i øjeblikket ved at tage form mellem den tyske bilproducent Volkswagen (VW) og amerikanske forbrugere. Det bliver dog ikke nødvendigvis et punktum i sagen for VW, idet de amerikanske myndigheder efterforsker yderligere anklager.

Arkivfoto: Volkswagen i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRISO GENTSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The New York Times.

Forliget, der skal give amerikanske VW-bilejere økonomisk kompensation for bilproducentens snyd med miljøtal, ventes at nå over 10 mia. dollar og vil være den langt største i bilindustriens historie.

En tidligere chefanklager vurderer, at VW med forliget ikke kan lægge sagen bag sig på trods af et stort ønske herom.

»Det er tydeligt, at VW desperat har brug for at putte denne forfærdelige sag om i bagspejlet, da de har forhandlet dette forlig på rekordtid. Selskabets retsproblemer vil dog ikke stoppe her,« siger David M. Uhlmann, der er tidligere chefanklager i det amerikanske justitsministerium og nuværende juraprofessor, til New York Times.

De amerikanske myndigheder efterforsker da også fortsat bilproducenten i strafferetligt øjemed, ligesom der i øjeblikket er civile undersøgelser i gang mod VW i mere end 40 amerikanske stater.