VW-chefer får løn på en halv milliard kr. trods rekordstort tab

Den skandaleramte bilproducent Volkswagen vil udbetale over 468 mio. kr. i løn til 12 nuværende og tidligere chefer trods et år med rekordunderskud.

Den skandaleramte bilproducent Volkswagen vil udbetale over 468 mio. kr. i løn til 12 nuværende og tidligere chefer trods et år med rekordunderskud. AFP PHOTO / RONNY HARTMANN Fold sammen
Læs mere
Foto: RONNY HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Independent.

11 mio. biler menes at være blevet påvirket af skandalen, der udbrød i september sidste år og selskabet landede for året 2015 et samlet underskud på 41 mia. kr. Disse tal har dog ikke nogen effekt på de ansvarlige chefers løn, og de 12, der er tale om, står samlet til at få udbetalt 468 mio. kr. for 2015.

Volkswagen har mere end fordoblet sine omkostninger i forbindelse med skandalen, der er nået op på ca. 16,2 mia. euro eller, hvad der svarer til 120,5 mia. kr., hvoraf 58 mia. kr. er blevet brugt til reparation og tilbagekøb af de påvirkede biler.

Den nye administrerende direktør Matthias Mueller, der kan hæve en løn 35,4 mio. kr. for 2015, har udtalt, at det vil være VW's vigtigste opgave at reparere og udbedre fejl indtil alle den allersidste bil er gjort i orden.