VW-aktionærer har fået nok: Vil have ny chef udefra

Union Investment, en af Tysklands største kapitalforvaltere, mener, at Volkswagen skal hente en ny administrerende direktør og en ny bestyrelsesformand ind udefra, hvis tilliden til bilproducenten skal genopbygges.

Foto: JULIAN STRATENSCHULTE. Den nye administrerende direktør, Matthias Müller, mærker allerede presset.
Læs mere
Fold sammen

Ingo Speich, porteføljemanager hos Union Investment, er ikke tilfreds med Volkswagens valg af ledere. Både den nye administrerende direktør, Matthias Müller, og bestyrelsesformand, Hans Dieter Pötsch, har været hos Volkswagen-gruppen i årevis.

Det skriver Financial Times.

- Det havde været meget bedre at få nye, friske folk ind i ledelsen og bestyrelsen, som kunne få markedernes tillid tilbage, siger Ingo Speich, som er skuffet over de udnævnelser og den information, Volkswagen har offentliggjort, ifølge Financial Times.

- Matthias Müller var en del af Volkswagen før. Derudover var han chef for Porsche, og Porsche brugte også diesel-motorer. OK, de var selvfølgelig fra Volkswagen-brandet, men han er også involveret i sagen, siger Ingo Speich. Han fremhæver Siemens, der i 2006 og 2007 udnævnte outsidere til selvsamme poster efter en korruptionsskandale.

Andre aktionærer har kritiseret Volkswagens bestyrelse, hvor kun et enkelt ud af 20 medlemmer er uafhængigt af både selskabet selv eller storaktionærer, og flere minoritetsaktionærer kritiserede da også valget af Hans Dieter Pötsch som ny formand.