VW-aktionær kræver: Tal tysk

Volkswagen er en tysk virksomhed og skal derfor selvfølgelig tale tysk. Det kræver foreningen Deutsche Sprache, der reagerer på VW's beslutning om at indføre engelsk som koncernsprog

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kacper Pempel / Reuters

Man taler selvfølgelig tysk i en tysk storkoncern - ikke!

Men ikke længere i verdens største bilkoncern, Volkswagen, der sidste uge offentliggjorde, at man i fremtiden vil have engelsk som koncernsprog.

Beslutningen er en direkte udløber af sidste års dieselgate, hvor bilkoncernen blev afsløret i bevidst at have svindlet med udledningen af miljøskadelige stoffer fra deres dieselbiler.

Siden har VW ledelsen gået bodsgang verden over. Lovet, at man aldrig gør det igen. Betalt bøder og erstatninger i mange-milliardklassen og står midt i en en forvandling af koncernen, der skal gøre den til verdens største producent af elbiler - og i øvrigt undervejs vil føre til massefyringer i virksomheden.

Nu har koncernledelsen så taget næste skridt i arbejdet på at gøre VW mindre tysk og mere venlig og international. Seneste greb er, at man skal tale engelsk i koncernen. Det er en vild besluting og én, som nu fører til ophedede reaktioner i Tyskland.

Senest har foreningen Deutsche Sprache, en organisation der arbejder for at fremme udbredelsen af de tyske sprog og tysk kultur, reageret med vantro.

Organisationen raser ikke alene - og har fået god vind i mediesejlene i Tyskland - men sætter også handling bag ord, skriver FAZ.de.

For foreningen har besluttet at sælge alle deres VW aktier - et salg som allerede er fundet sted med god gevinst i øvrigt.

»Ordene Volkswagen og tysk passer desværre ikke længere sammen«, siger foreningens pressemand, Walther Krämer til FAZ.de.