Vrede investorer klar med stævning: Danske Bank står over for erstatningskrav på 1 mia. euro

(ARKIV) Danske Banks hovedsæde på Holmens Kanal 2-12 i København, den 25. september 2018. Danske Bank kommer med årsregnskab fredag efter et år, hvor banken blev afsløret i omfattende hvidvask gennem Estland.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

En gruppe af institutionelle investorer er tæt på at indgive stævning mod skandaleramte Danske Bank over tab i forbindelse med påstået hvidvaskning af penge, der involverer banken.

Det skriver The Telegraph.

Op mod 70 investorer med et samlet erstatningskrav på 1 mia. euro planlægger at indgive en klage over Danske Bank i næste måned gennem advokatfirmaet DRRT, som i øjeblikket også er involveret i retssagen mod Volkswagen omkring selskabets skandale om udledning af emissioner.

»Vi har undersøgt Danske Bank-sagen og forberedt den i næsten et helt år nu. Vi har et betalt sagsanlæg klar, som vil starte mod banken i marts 2019,« siger Alexander Reus, der er partner hos DRRT, til The Telegraph.

Alexander Reus vil ikke kommentere de specifikke klienter, men han udtaler, at investorerne inkluderer globale erhvervsledere fra blandt andet forsikrings- og pensionssektoren.

Ifølge The Telegraph er der også en gruppe af danske advokatfirmaer, som i øjeblikket overvejer at anlægge sag mod Danske Bank i årets første kvartal.

/ritzau/FINANS