Vrede fugle flyver lavere

Indtjeningen halter for skaberne af computerspillet Angry Birds.

Foto: PETER PARKS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Rovio Entertainment, selskabet bag computerspillet Angry Birds, har fået halveret deres overskud i 2013, og væksten er gået i stå.

Det skriver Financial Times mandag.

Rovio Entertainment skabte Angry Birds tilbage i 2009 som et af de allerførste spil til smartphones, og spillet er i sine forskellige versioner efterhånden blevet downloadet mere end to milliarder gange. Væksten i Rovios regnskabstal har været tilsvarende voldsom.

Men nu må selskabet fortælle, at dets omsætning sidste år kun steg fra 152 til 165 millioner euro, altså med under tre procent. Samtidig er overskuddet faldet fra 56 til 27 millioner euro.

Angry Birds koster i sin oprindelige version penge at hente ned på sin telefon, og Rovio har haft svært ved at følge med kunderne, efterhånden som markedet for telefonspil har udviklet sig i retning af "freemium"-spil - det vil sige spil, som det er gratis at bruge, men hvor brugerne skal betale for forskellige ekstra tilbud i spillet.

Også på det marked er Finland stærkt repræsenteret, men ikke af Rovio Entertainment, men af et selskab som Supercell, der blandt andet har udviklet HayDay-spillet. Og Supercells indtjening er ifølge Financial Times "eksploderet" fra 2012 til 2013.