Vrede aktionærer: »Man er blevet snydt godt og grundigt«

Tirsdag er der InvestorDag afholdt af Dansk Aktionærforening, og første punkt på dagsordenen er selvfølgelig OW Bunker, og irritable private aktionærer.

Investordag i Dansk Aktionærforening. Hovedemnet på mødet i Kolding blev helt naturligt OW Bunker. Mange private investorer mødte op for at hører mere - Salen hvor der var paneldebat om emnet blev hurtig fyldt og lobbyen med storskærme måtte tages i brug på Cromwell i Kiolding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til tirsdagens InvestorDag i Kolding er der fuldt hus. Første punkt i dagens program var det skandaleramte O.W Bunker, der som de fleste bekendt har taget alle overskrifter den sidste lille uge.

Og blandt det grå hår - og tildels de skaldede isser -  mærker man tydeligt irritationen. Over at have tabt penge, men også fordi man er blevet snydt så det synger.

En af de fremmødte er Ejnar Olsen, pensionist, som har haft aktier i O.W Bunker. Han føler sig snydt og føler ikke, at han kunne have gjort noget anderledes.

»Man er blevet snydt godt og grundigt, jo. Vi havde været inde og analysere så godt, vi kunne, og der var ikke noget. Man står tilbage med en følelse af at være snydt, som om de ting man kunne læse sig til var løgn og bedrag,« siger han.

Han har også meldt sig ind, sammen med de 3.000 andre private aktionærer, i Dansk Aktionærforenings gruppe, som ejede OW Bunker-aktier ved konkursen. Her vil de forsøge at skaffe de Bunker-ramte aktionærer en erstatning.

Ifølge Ejnar Olsen er der to skyldige, som burde stå til regnskab.

»Jeg synes det er kapitalfonden og selvfølgelig også bestyrelsen. Det er helt sygt, at der sidder folk der, som ikke kan se, at risikostyringen er helt fejlagtigt,« siger han og tilføjer, at han ikke tror der kommer noget ud af et søgsmål.

»Jeg forventer ikke, at der kommre noget ud af det. Jeg synes, at de skal mærkes som de svindlere de er, jo. De har kunnet se nogle ting, der ikke er kommet ud.«

Tonen er dog en helt anden hos Dansk Aktionærforenings formand, Niels Mengel. Han er ikke i tvivl om, hvem der er dårligst stillet, men der kan være lys forenden af bunkeren. For ved deres mulige søgsmål mod bestyrelsen, direktionen, rådgivere - banker og  revisorer, ja, så er det ikke en umulig opgave.

»Grundlægfgende er de private investorer stillet rigtig dårligt. Men vi håber, at vi kan få nogle penge og en ansvarsplacering. Hvis der kan placeres et ansvar, så er det muligt at få en erstatninng ud af det her,« siger Niels Mengel.

Hvem ansvaret skal placeres på er endnu uvist, spørger man Niels Mengel.

»Men vi håber på, at konkursboets advokater laver en undersøgelse, for hvis det viser sig, at det, man har lavet, ikke er i overensstemmelse med virksomhedens prospekt, så er der penge til aktionærerne,« lyder det, da Berlingske trækker formanden til side.

Og der er da heller ikke tvivl at spotte hos formanden, da han bliver spurgt, om han forventer, at søgsmålet giver pote for aktionærerne:

»Det gør vi i høj grad. Det er en kedelig business, men det er nødvendigt for aktiekulturen«.