Vred Ryanair-chef truer med at droppe Billund

Ryanairs direktør, Michael O'Leary, går til modangreb på de danske fagforeninger. Hvis de blokerer hans lavprisfly i København eller Billund, vil han lukke Ryanairs base i Billund Lufthavn.

På pressemødet i København truede Michael O'Leary med at lukke Ryanairs base i Billund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Ryanairdirektøren, Michael O'Leary var tydeligt irriteret, da han på et pressemøde i centrum af København fortalte, at lavprisselskabet lukker sin base i Københavns Lufthavn og flytter den til Kaunas i Litauen. Samtidig gjorde han det klart, at det snart være helt slut med Ryanair-baser i Danmark.

Fagbevægelsen har truet med at blokere lavprisselskabets fly ud af København og Billund, som konsekvens af at Ryanair ikke vil underskrive dansk overenskomst.

Bliver Ryanairs fly blokeret, kan det ende med, at O'Leary også lukker basen i Billund.

»Så må vi lukke Billund, selvom vi ikke ønsker det. København er langt vigtigere for os end Billund er det, selvom vi elsker Billund højt. Jeg har selv været i Legoland,« sagde han på pressemødet.

Selvom Ryanair har lukket sin base i København, kan flyselskabet stadig flyve ind og ud af lufthavnen. Det samme vil gøre sig gældene, hvis O'Leary gør alvor af truslen og lukker basen i Billund. Resultatet vil dog formentlig være, at flere arbejdspladser i forbindelse med basen forsvinder ud af landet.

O'Learys trussel kan vise sig at blive meget reel, eftersom LOs næstformand Lizette Risgaard har gjort det klart, at fagbevægelsen er klar til at indlede en blokade.

»Vi går efter en løsning, der ender med en overenskomst med Ryanair. Men konfliktvarslerne er sendt afsted, og så må vi se, om vi ikke kan få Ryanair til forhandlingsbordet, inden de træder i kraft,« siger hun.