Vred investorgruppe konfronterer Vestas’ bestyrelse

En gruppe af stærkt undrende aktionærer kræver svar fra Vestas-ledelsen efter afsløringer om hemmeligholdt og risikabel finansiering af projektselskaber.

Foto: Henning Bagger. Vestas.
Læs mere
Fold sammen

I årene 2009 til 2012 omsatte den danske vindmølleproducent Vestas for 6,8 milliarder på salg af vindmøller til projektselskaber med det formål at nedbringe sine egne lagre. Problemet er, at Vestas indirekte selv finansierede salget til skuffeselskaberne uden at informere sine aktionærer, og det har fået 53 institutionelle investorer op i det røde felt.

Det skriver Børsen.

Onsdag afholder Vestas generalforsamling for sine aktionærer, men det er ikke alle, der møder op positivt stemt. Derfor står det klart at bestyrelsesformand Bert Nordberg og resten af Vestas’ bestyrelse må afsætte tid til at besvare spørgsmål om den tidligere praksis med projektselskaber, der ellers har været hemmeligholdt.

Ifølge Børsen var flere af projektselskaberne relateret til tidligere Vestas-chefer, mens Vestas påtog si g størstedelen af risikoen og derfor havde milliarder ude at svømme i projekterne.