Vraget direktør for Nordamerika er nu helt ude af Novo

Jesper Høiland, der indtil for nylig har været direktør for Novo Nordisks aktiviteter på det vitale nordamerikanske marked, forlader medicinalselskabet, efter at han i starten af september blev fjernet fra sin post og fra koncernledelsen. Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal fredag morgen.

Jesper Høiland, der indtil for nylig har været direktør for Novo Nordisks aktiviteter på det vitale nordamerikanske marked, forlader medicinalselskabet, efter at han i starten af september blev fjernet fra sin post og fra koncernledelsen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Jesper Høiland blev ved ledelsesrokaden den 1. september, hvor det også blev oplyst, at Lars Rebien Sørensen stopper som administrerende direktør, afløst af Jakob Riis, der tidligere havde ansvaret for Kina og marketing hos Novo.

Ved den lejlighed oplyste Novo, at Jesper Høilands fremtidige rolle i selskabet ville blive "meddelt på et senere tidspunkt." Men der er altså slet ingen rolle, står det nu klart.

Også Jerzy Gruhn, den tidligere direktør for det europæiske marked, der den 1. september udtrådte af koncerndirektionen og sin daværende rolle, forlader selskabet helt, fremgår det af regnskabet.

Ved rokaden den 1. september blev det ellers meddelt, at Jerzy Gruhn ville fortsætte som ansvarlig for Europa, men dog som funktionsdirektør med rapport til Maziar Mike Doustdar, der er chef for International Operations hos Novo.

Men nu forlader også Jerzy Gruhn altså Novo Nordisk helt.