Vordingborg Banks resultat trukket i rødt af Finanstilsynet

Vordingborg Banks regnskab for årets første ni måneder bærer kraftigt præg af et besøg fra Finanstilsynet tidligere i år, der har udløst store nedskrivninger og et stort underskud.

Gåsetårnet i Vordingborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Netto rente- og gebyrindtægterne landede i årets første ni måneder på 55,9 mio. kr., et fald fra 63,8 mio. kr. i samme periode i 2012.

Basisindtjeningen skrumpede også og landede på 14,1 mio. kr. mod 21 mio. kr. i de første ni måneder af 2012.

Banken har nedskrevet på udlån for i alt 53,2 mio. kr., hvilket er markant højere end nedskrivningsposten i 2012, der lød på 18 mio. kr.

- Resultatet er i særlig grad påvirket af Finanstilsynets funktionsundersøgelse, som fandt sted tidligere på året, og som har ført til krav om yderligere nedskrivninger på bankens udlånsengagementer på ca. 46 mio. kr., skriver banken i regnskabet.

Det har medført, at resultatet efter skat bliver trukket dybt i rødt. Banken tabte 56,1 mio. kr. i årets første ni måneder mod et overskud på 3,1 mio. kr. i samme periode i 2012.

Banken venter, at der kun vil blive offentliggjort én årsrapport fra den fortsættende bank i fusionen med Lollands Bank, og det vil blive Lolland Banks rapport. Derfor har banken ikke længere forventninger til helårsresultatet.

Vordingborg Bank forventer desuden, at fusionen vil blive godkendt ved generalforsamlingerne i de to banker senere på året.

/ritzau/FINANS