Vordingborg Bank tager tælling efter nedjustering

Aktiemarkedets dom over Vordingborg Bank er hård og ubarmhjertig.

Vordingborg Banks bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen afviser, at bruddet med direktør Ole Kühnel har sammenhæng med udsigten til et det tocifrede millionunderskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREA COMAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Bankens aktie dykker 20 pct. til 225 kr. i kølvandet af direktør Ole Kühnels exit mandag formiddag og en efterfølgende melding kort før børsens lukketid om, at der er fundet behov for store nedskrivninger. Derfor skal årets resultat for 2012 nu skrives med røde frem for sorte tal. Der ventes et underskud i størrelsesordenen 20-25 mio. kr. efter skat.

Vordingborg Banks bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen afviser, at bruddet med direktør Ole Kühnel har sammenhæng med udsigten til et det tocifrede millionunderskud. Bruddet skyldes derimod uenighed om, hvilken vej banken skal gå. De ekstra nedskrivninger er efterfølgende fundet af den konstituerede ledelse, der efter direktørens fratrædelse gennemgik en større del af bankens udlån sammen med bankens revisorer.

- Den nye ledelse ønskede simpelthen at gå hele vores lånebog igennem og være meget skarp, forklarer bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen, der også er del af den konstituerede ledelse.

- Vi har lavet store stikprøver sammen med vores revisorer. Vi har gennemgået en større population, og vi går rimelig langt ned. Efter vi har taget beslutningen, har vi det rigtig godt med det, forklarer han over for Ritzau Finans.

Ud over Vordingborg Bank er også Svendborg Sparekasse og Diba Bank i Næstved at finde blandt tirsdagens foreløbigt 10 største kursfald. Svendborg Sparekasse falder med 5,7 pct. til 566 kr. og Diba Bank ligger 3,6 pct. nede i 26,5 kr. Fælles for alle de tre bankaktier er dog at kursfaldene sker under lav omsætning.