Vordingborg Bank nedskriver - udsætter regnskab

Efter at Vordingborg Bank mandag har skilt sig af med administrerende direktør Ole Kühnel melder bankens bestyrelse nu, at den har fundet behov for flere nedskrivninger.

Bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen, der højst usædvanligt er trådt ind i den daglige ledelse efter direktørfyringen, afviste tidligere mandag over for Finanswatch, at der lå pludselige tab, nedskrivninger eller besøg fra Finanstilsynet bag direktørens pludselige farvel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det betyder, at banken for 2012 venter et underskud på 20-25 mio. kr. efter skat.

Det bringer solvensprocenten ned på 14, oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse. Hvor meget, bankens individuelle solvensbehov er opgjort til, oplyses ikke i meddelelsen, men da Vordingborg Bank aflagde regnskab for tredje kvartal, oplyste den, at dens solvensbehov var 9,0 pct.

Bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen, der højst usædvanligt er trådt ind i den daglige ledelse efter direktørfyringen, afviste tidligere mandag over for Finanswatch, at der lå pludselige tab, nedskrivninger eller besøg fra Finanstilsynet bag direktørens pludselige farvel.

- Uden at sige mere om, hvad uenigheden gik ud på, så kan jeg sige, at det, bestyrelsen har villet, er, at forblive et lokalt forankret, selvstændigt pengeinstitut, sagde han til Finanswatch.

Men bestyrelsen og den konstituerede direktion har altså alligevel ønsket en nærmere gennemgang af engagementerne, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

Det har så resulteret i større nedskrivninger, uden at banken oplyser hvor meget, et forventet underskud for helåret samt at både årsrapport og generalforsamling er udskudt.

Årsrapporten offentliggøres 28. februar, hvor den egentlig skulle have været sendt ud tirsdag. Generalforsamlingen er foreløbig udsat på ubestemt tid, men bestyrelsen regner med at melde en dato ud tirsdag.