Volvos overskud bliver løftet af svag svensk krone

Det svenske industrikonglomerat Volvo, der blandt andet laver busser og lastbiler, har haft stor fremgang i indtjeningen i tredje kvartal, hvor valutamedvind var med til at hive resultaterne i den rigtige retning.

Foto: BOB STRONG. Det er blandt andet en gunstig valutakursudvikling, højere profitabilitet i Nordamerika og Europa samt lavere omkostninger til forskning og udvikling, der trækker overskuddet op.
Læs mere
Fold sammen

Volvo løftede salget med 9 pct. i kvartalet til 73,3 mia. svenske kr., men fraregner man valutaeffekter, var der blot tale om et løft på 1 pct. På den post havde analytikerne ifølge Bloomberg regnet med en omsætning på 72,9 mia. svenske kr.

Driftsresultatet, EBIT, blev forbedret til 4653 mio. svenske kr., hvilket var mere end en fordobling i forhold til tredje kvartal året før. Det var også omkring 500 mio. højere, end analytikerne havde regnet med.

Det er blandt andet en gunstig valutakursudvikling, højere profitabilitet i Nordamerika og Europa samt lavere omkostninger til forskning og udvikling, der trækker overskuddet op.

I forbindelse med regnskabet oplyser det svenske selskab, at det overvejer at sælge sin amerikanske lastbilforretning, Arrow Truck Sales.