Volvos klassiske stationcar er blevet grøn

Nu fås Volvos V70 også som grøn model. Volvo bruger navnet, DRIVe om den store bil med den lille dieselmotor.

Ren og uden meget motorkraft. Volvos grønne version af  den klassiske stationcar, V70 er på grænsen til at være undermotoriseret. Men den går let over 20 km for hver liter diesel, der hældes i den 70 liter store tank. Det giver let 1200 km mellem hver tankning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Høy
(STOCKHOLM) I Sverige stilles der store krav til offentlige virksomheders firmabiler. De skal gå langt på literen og i mange tilfælde skal bilerne også forsynes med et system, så bilen ikke kan føres af personer, der har fået for meget alkohol.

Det er i dette lys, at Volvos nye grønne version af stationcar’en, V70 skal bedømmes. For herhjemme vil de fleste nok mene, at en stor Volvo skal forsynes med en tilpas kraftig motor, så bil og præstationer ligesom matcher hinanden.

Eller sagt på en anden måde, når man lægger så mange penge for en bil, ja så skal der også følge lidt præstationer med.

Dermed ikke være sagt, at en Volvo V70 DRIVEe med 109 hestekræfter direkte er undermotoriseret. Men det er tæt på, for selv om drejningsmomentet er 240 Nm, ja så skal der arbejdes med gearstangen, hvis bilen skal flytte sig med bare lidt af den pondus, der klæber til en stor Volvo.

Med DRIVe følger også en elektrisk servostyring og inden man bestiller en Volvo V70 DRIVe bør man prøve bilen med dette styretøj, der ved præsentationen virkede lidt ufølsomt og nervøst ved midterstillingen, svarende til kørsel lige ud.

Nemt at nå målet

I den nye version af V70 er det let at nå det opgivne brændstofforbrug på 20,4 km/l literen ved blandet kørsel. Vi gennemkørte en længere strækning af blandet motorvej og landevej og kunne uden speciel sparefod, let nå det opgivne forbrugstal.

Den firecylindrede dieselmotor er  på 1.6 liter og udleder kun 129 gram koldioxid pr kilometer ved blandet kørsel.

Præcis som i Volvos andre DRIVe-modeller er det lave forbrug opnået ved at optimere en række faktorer.
Det som adskiller  Volvo V70 1,6D DRIVe fra de øvrige modeller i V70-familien er, at bilen er sænket med 20 mm for og 15 mm bag for at mindske luftmodstanden. DRIVe-versionen har også et ændret udvekslingsforhold i den manuelle 5-trins gearkasse.

For at mindske luftmodstanden yderligere er bilens front mere lukket. Gitteret ved Volvo-logoet er nemlig lukket 60 procent på indersiden.

Skal man bruge bilen til at trække eksempelvis en campingvogn, er det værd at vide, at DRIVe højest tilladte trækvægt er på 1300 kg. Til sammenligning må en V70 med 2,0-liters diesel og 136 hk trække 1600 kg, mens den 5-cylindrede diesel på 2,4-liter tillader 1800 kg på krogen.
Dækmonteringen er ligeledes begrænset til  16" 205/60 med lav rullemodstand.
Prisen på Volvo V70 DRIVe er 479.900,- , mens sedan-versionen af samme Volvo (S80)
kan fås fra  439.900,-