Volvo risikerer kreditlussing i Kina

Krisen i Kina er hurtigt på vej til at blive et sandt mareridt for børsnoterede Volvo, som har udstedt kreditgarantier for over 6 mia. svenske kroner for anlægsvirksomheder. Når entreprenørerne og forhandlerne ikke kan betale, vil det tvinge Volvo til at åbne tegnebogen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dagens Industri.

Det er blandt andet salget af gravemaskiner og lastemaskiner i Kina, der har skuffet virksomheden og dens investorer. Sidste år anså Volvo Kina for et vækstmarked, men kursen tog en uventet drejning, og i løbet af de første fem måneder i 2015 har markedet skrumpet med yderligere 49 pct.

- Kunderne i Kina har fået finansieret deres anlægsmaskiner igennem kinesiske banker, som har krævet at sælgeren udsteder en kreditgaranti for kunden. Hvis sælgerne får problemer skal vi overtage kredit risikoen, udtaler Christer Johansson, chef for investeringsrelationer i Volvo, til Dagens Industri.

Ifølge Volvos årsregnskab havde virksomheden ved årsskiftet udstedt kreditgarantier for 6,6 mia. svenske kroner, og indtil videre har bilproducenten dækket kredittab i omegnen af 946 mio. svenske kroner.

Christer Johansson har ikke villet kommentere, hvorvidt yderligere nedskrivninger vil finde sted i tredje og fjerde kvartal.