Volvo får en lillesøster

De kinesiske ejere bag svenske Volvo lancerer et helt nyt bilmærke, der først og fremmest skal indsmigre sig på en yngre målgruppe.

Sådan kommer Volvos nye lillesøster til at se ud: Det nye bilmærke Lynk & Co. Fold sammen
Læs mere

To bliver snart til tre i den kinesiske Geely-familie, der blandt andet ejer svenske Volvo.

I Göteborg-bydelen Lindholmen afslørede Geely torsdag, at man vil lancere et helt nyt bilmærke, der skal tjene som lillesøster til det mere luksuriøse Volvo. Mærket skal hede noget så ukonventionelt som Lynk & Co, og den første bil er allerede færdigdesignet - den hedder 01, og den kommer på vejen i Kina i starten af 2017 og så til Europa senere. Det skriver DI.se.

Kinesiske Geely købte Volvo-koncernen tilbage i 2010 for den nette pris af 13 milliarder svenske kroner. Siden har Volvo-mærket tjenst som en døråbner for og luksusalternativet til den billige Geely bil, som indtil videre ikke forhandles i Europa. Lynk & Co mærker skal kile sig inden mellem de to eksisterende medlemmer af Geely-familien, og særligt én målgruppe er i kikkerten: De unge.

Mange unge mennesker i byerne kan i dag ikke se fidusen i at eje i bil og sværger i stedet til forskellige deleøkonomikoncepter. Lynk & Co-bilerne vil blive designet, så de er klar til at indgå i en flåde af delebiler, og producenten har blandt andet indgået samarbejde med Microsoft, Alibaba og Ericsson om bilen.

Desuden vil der ikke blive bygget noget stort forhandlernetværk under Lynk & Co-mærket. Bilen kan derimod kun købes på nettet, når tiden kommer, hvor bilen kommer til salg i Europa.