Volvo biler tabte over 4 milliarder kr. i fjerde kvartal

Volvo personbiler, der ejes af Ford Motor Co., tabte over 4 milliarder kr. i fjerde kvartal, fordi omsætningen styrtdykkede. Bilfabrikanten beder nu om milliarder til at udvikle miljøvenlige biler.

Volvo fik en rædselsfuld afslutning på 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Volvo personbiler tabte i de sidste tre måneder af 2008 næsten 6 milliarder svenske kr. eller 4,2 milliarder danske kr. Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri, DI.

I samme periode i 2007 endte Volvo med et nulresultat, men det var umuligt at opretholde, fordi omsætningen i fjerde kvartal 2008 ganske enkelt styrtdykkede fra 40,9 milliarder svenske kr. til 26,5 milliarder svenske kr.

Samtidig har den markante svækkelse af den svenske krona over for blandt andet dollaren gjort ondt på den amerikanske ejer, der i fjerde kvartal samlet set fik et historisk stort underskud på 5,9 milliarder dollar eller 33,4 milliarder kr.

Nye volvomodeller på vej
Ford oplyste i øvrigt ifølge DI, at Volvo i år vil lancere den nye firehjulstrækker XC60 i både Europa og USA, og at der vil blive introduceret syv miljøvenlige varianter af Volvo-modeller i løbet af året.

Separat har den svenske regering meddelt, at Volvo har ansøgt den Europæiske Investeringsbank, EIB, om et statsgaranteret lån på 5 milliarder svenske kr. til at betale for udviklingen af nye miljørigtige bilmodeller, og for at holde bilproduktionen i Sverige.

Volvo blev købt af Ford i 1999, da produktionen af lastbiler og personbiler blev opsplittet. Ford er ifølge flere medier i øjeblikket i gang med at forsøge at sælge Volvo, og blandt andre flere kinesiske bilproducenter nævnes som mulige købere.