Volkswagens nye oprydningsmand i USA siger op

Strømmen af dårlige nyheder fra skandaleomsuste Volkswagen har tilsyneladende ingen ende. Et par uger før Skoda-chefen Winfried Vahland skulle overtage det udfordrende job som topchef for bilgigantens amerikanske forretning, har han sagt op.

Skodas CEO, Winfried Vahland Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skandaleramte Volkswagen skal igen til at finde en ny topchef, som kan stå i spidsen for genopretningen på det amerikanske marked, hvor dieselskandalen blev afsløret for snart en måned siden.

Den 58-årige Winfried Vahland, som skulle tiltræde jobbet med ansvaret for Volkswagen i USA, Canada og Mexico pr. 1. november, har onsdag overraskende sagt op hos Volkswagen.

Ifølge Skoda, hvor Winfried Vahland senest har været topchef, har hans opsigelse intet med dieselskandalen at gøre. Årsagen skulle derimod skyldes ikke nærmere specificerede uenigheder om Volkswagens organisation i Nordamerika.

Det tyske magasin, Auto Bild, spekulerer også i, at Vahland har sagt op, fordi, han havde ønsket at overtage ledelsen af hele Volkswagen-koncernen efter Martin Winterkorn, der fratrådte 23. september som følge af diesel-skandalen.. Han blev i stedet afløst af Porsche-chefen Mathias Müller.

Winfried Vahland har været ansat i Volkswagen-koncernen i 25 år. Det var ham, der stod i spidsen for Volkswagens hurtige indtog i Kina, inden han indtog posten som topchef for Skoda.