Volkswagens guide til udledningssnyd afsløret

I en Powerpoint præsentation udarbejdet af en højtstående leder hos Volkswagen i 2006 beskrives det detaljeret, hvordan autogiganten kunne snyde de strengere amerikanske miljømyndigheder.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON

Det skriver New York Times.

Præsentationen blev opdaget som led i den igangværende undersøgelse af autogiganten, som sidste år indrømmede, at 11 millioner af deres biler var udstyret med software gearet til at snyde miljøtests. PowerPoint præsentationen er nu det mest direkte link til fødselen af det årti-lange bedrag - og bevis for bredere kendskab til svindelen i firmaet, skriver avisen.Guiden beskriver detaljeret, hvordan softwaren kan genkende forholdene for de forudsigelige miljøtest og midlertidigt nedsætte udledelsen af forurening under testen. Ved almindelig kørsel blev softwaren igen slået fra, hvilket fører til udledninger op til 40 gange større end den lovlige grænse.
Retsdokumenter, som New York Times har indsigt i, viser, at en stor del af Volkswagens forsvar baseres på påstanden, at alle bilproducenter udviser højere forurening ved almindelig kørsel.Den tyske bilproducent har sat 18 mia. dollar til side til forventede bøder, omkostninger og tilbagekaldelser i forbindelse med skandalen.