Volkswagens emissions-undersøgelse vil vare adskillige måneder

Volkswagen lover godt nok, at selskabet har speederen i bund for at komme til bunds i Diesel-gate. Men bilgiganten advarer alligevel om, at selskabets interne undersøgelse af skandalen om snyd med test af dets dieselbilers NOx-emission vil vare "mindst adskillige måneder".

Læs mere
Fold sammen

Bilproducenten har hyret advokatfirmaet Jones Day til at stå for undersøgelsen, men annoncerer, at man ikke bør forvente en dybdegående analyse foreløbig. Ifølge Bloomberg News har Volkswagen desuden udpeget en komite bestående af fem mand til at arbejde sammen med advokatfirmaet.

Volkswagen har endvidere valgt at udskyde en ekstraordinær generalforsamling, der var planlagt til at skulle afholdes i november. Selskabet lover dog at "reportere alle relevante emner i den nærmeste fremtid og med jævne intervaller til aktionærerne."

Det skriver Financial Times.

Koncern-bestyrelsen meldte ovenpå et syv-timers møde onsdag aften desuden ud, at Volkswagen vil komme med anvisninger på tekniske løsninger på dets dieselbilers softwares emissionssnyd i næste uge.