Volkswagens dieselskandale vokser igen

Der er tilsyneladende ingen ende på den tyske bilkæmpe Volkswagens skandalesager. Koncernen indrømmer nu, at der også er installeret snydesoftware i 85.000 luksusbiler i USA.

Foto: MARTIAL TREZZINI. Audi Q7
Læs mere
Fold sammen

Volkswagens datteselskab Audi erkendte mandag aften, at der også i luksusmodeller med store dieselmotorer er installeret snydesoftware, der får bilerne til at vise markant bedre miljøtal, når de testes, end de rent faktisk har.

I forvejen har Volkswagen indrømmet, at snydesoftwaren er installeret i 11 millioner dieselbiler med 1,6 og 2 liters motorer af mærkerne VW, Skoda, Seat og Audi.

I begyndelsen af november hævdede de amerikanske miljømyndigheder så, at den famøse snydesoftware også var installeret i også større motorer. Det afviste Volkswagen-koncernen den gang.

Men nu erkender Volkswagen altså, at softwaren rent faktisk er indbygget i 85.000 biler i USA med tre liters V6-dieselmotorer af mærkerne Audi, Porsche og VW. Det drejer sig om årgang 2009-2015-modeller af Audi A6, A7, A8, Q5 og Q7, samt  Volkswagen Touareg og Porsche Cayenne fra årgang 2013. Det skriver flere internationale medier.

Udover dieselskandalen har den tyske bilgigant Volkswagen indrømmet en anden skandale i milliardklassen, idet man også i begyndelsen af november måtte tilstå. er var fejl i 800.000 biler angående CO2-udledningen. Bilkoncernen havde således konstateret, at CO2-niveauet i visse modeller - og dermed tallene for brændstofforbruget - var blevet sat alt for lavt. Og CO2-sagen drejer sig både om diesel- og benzinbiler.

 

 

Læs mere