Volkswagen udskyder alle ikke-nødvendige investeringer

Volkswagen udskyder eller stopper alle investeringer, der ikke er absolut nødvendige. Det meddeler selskabets tirsdag.

Foto: Fredrik Von Erichsen.
Læs mere
Fold sammen

Den skandaleramte tyske bilproducents administrerende direktør, Matthias Müller, meddeler ifølge Bloomberg News, at den kæmpe finansielle skade, der er sket som en konsekvens af skandalen, endnu er uklar, og at alle planlagte investeringer nu vil blive sat under lup igen.

- Vi vil gennemgå alle planlagte investeringer, og det, der ikke er absolut livsnødvendigt, vil blive aflyst eller forsinket. Og det er derfor, at vi vil tilpasse vores effektivitetsprogram. Det vil stå fuldstændigt klart: Dette bliver ikke smertefrit, sagde Matthias Müller tirsdag til 20.000 Volkswagen-ansatte.

Volkswagen-skandalen begyndte at rulle, da det kom frem, at den tyske bilgigant havde fusket med software i forbindelse med udslip af giftstoffer fra Volkswagens dieselbiler.

Episoden kostede koncernens daværende administrerende direktør, Martin Winterkorn, jobbet. Han blev afløst af Matthias Müller, der kom fra en stilling som topchef i Porsche.

I slutningen af september meddelte Volkswagen, at selskabet vil indkalde 11 mio. biler, og at et større antal køretøjer inden for de nærmeste dage skulle sendes på værksteder for at få lovliggjort deres udstødninger.

En udskift af det omtalte software vil ifølge analytikere koste selskabet langt over 40 mia. kr.

Volkswagen skal senest onsdag præsentere en plan for, hvordan bilproducenten vil få styr på de 2,8 mio. dieselbiler, som er berørt af skandalen i Tyskland.

Volkswagen-aktien stiger tirsdag eftermiddag 0,5 pct. på børsen til 104,60 euro.