Volkswagen-top efterforskes for kursmanipulation

Volkswagen CEO Matthias Mueller efterforskers for børsmanipulation, skriver Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER

Volkswagens nuværende og tidligere administrerende direktør samt den nuværende bestyrelsesformand er under efterforskning for at have været for langsomme til at oplyse aktionærerne om skandalen med svindel med 11 mio. dieselbiler. Det skriver Bloomberg News.

Den nuværende administrerende direktør, Matthias Müller, og hans forgænger, Martin Winterkorn, samt bestyrelsesformand Hans Dieter Poetsch er ifølge unavngivne kilder kommet i søgelyset.

Anklagerne i Stuttgart efterforsker angiveligt de tre for ikke i tide at have oplyst aktionærerne i storaktionæren Porsche, der ejer størstedelen af stemmerettighederne i VW, om problemerne, før skandalen brød ud i lys lue i efteråret 2015. De tre har alle haft roller i både Porsche og VW, da skandalen ramte.

Hans Dieter Poetch og Martin Winterkorn er i forvejen under efterforskning for mulig kursmanipulation i forbindelse med skandalen, men det er første gang, at den nuværende topchef, Matthias Müller, også er havnet i skudlinjen.

Volkswagen er mål for en byge af søgsmål og anklager i forbindelse med dieselskandalen, der indtil videre har kostet 22,6 mia. euro i bøder og udgifter.

/ritzau/FINANS