Volkswagen suspenderer flere chefer efter skandale

I kølvandet på Volkswagen-skandalen suspenderer den tyske bilproducent flere af sine udviklingschefer.

Bestyrelsen i det skandaleramte tyske bilfirma Volkswagen Group har suspenderet flere af sine udviklingschefer. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM YOUNG

Bestyrelsen i det skandaleramte tyske bilfirma Volkswagen Group har suspenderet flere af sine udviklingschefer, skriver Reuters.

Det sker, fordi bilproducenten har snydt amerikanske myndigheders tests af, hvor mange skadelige stoffer, VW-dieselbiler udleder. VW har erkendt bedrageriet, som omfatter 11 millioner af koncernens biler verden over.

Ifølge Reuters er det både chefer fra hovedmærket VW, Audi og sportsbilproducenten Porsche, som er blevet suspenderet.

Fredag nåede bestyrelsen til enighed om at sende en række medarbejdere på orlov, indtil detaljerne omkring bedrageriet er belyst og ryddet op, dog uden at oplyse nogle navne.

Hverken Audi, VW eller Porsche har ifølge Reuters ønsket at kommentere sagen.

I kølvandet på skandalen, som har rystet ikke kun Volkswagen, men hele den tyske folkesjæl, har koncernchef i Volkswagen, Martin Winterkorn, valgt at trække sig som direktør.

»Volkswagen har behov for en frisk start - også når det gælder personale. Jeg rydder nu vejen for denne fordring med min opsigelse,« udtalte Martin Winterkorn i en erklæring efter sin tilbagetrædelse.

Bilproducenten Volkswagen risikerer at få en bøde på op til 18 milliarder dollar, hvilket svarer til cirka 117 milliarder kroner, for svindlen.