Volkswagen skærer én mia. euro af investeringerne efter skandale

Skandalen om snyd med miljødata får nu Volkswagens bestyrelse til at skære én mia. euro af investeringerne næste år. Det sker samme dag, som bilgiganten har deadline på at fremlægge en plan for, hvad der skal ske med knap en halv mio. dieselbiler i USA.

Foto: SUZANNE PLUNKETT. Skandalen om snyd med miljødata får nu Volkswagens bestyrelse til at skære én mia. euro af investeringerne næste år.
Læs mere
Fold sammen

Fredag har den øverste ledelse i den skandaleramte bilgigant Volkswagen besluttet at skære i sine investeringer for første gang siden 2009.
Det skriver flere nyhedsbureauer, heriblandt Bloomberg.

Den tyske bilproducent, der tidligere på året blev afsløret i at snyde med det software, som bruges til at udregne dieselbilers forurening, skærer én mia. euro  af sine investeringer i fabrikker og udstyr i 2016, som dermed lander på 12 mia. euro eller cirka 90 mia. kr. mod tidligere 13 mia euro., skriver Bloomberg.

Volkswagen har ellers mere end fordoblet sine investeringer siden 2008.

Udmeldingen kommer samme dag, som Volkswagen har frist til at præsentere de amerikanske myndigheder for en plan for, hvad der skal ske med de godt 480.000 amerikanske VW-dieselbiler, som har snydesoftware installeret, og dermed udleder op til 40 gange så meget forurening, som antaget.

Hvis Volkswagen ikke kommer op med en tilfredsstillende plan har de amerikanske myndigheder truet med kørselsforbud for de ramte biler.

I Europa har Volkswagen sagt, at selskabet vil tilbagekalde op til 8,5 millioner dieselbiler. I tredje kvartal hensatte Volkswagen 6,7 mia. euro eller knap 50 mia. kr. til at dække omkostningerne og meddelte samtidig, at de samlede omkostninger formentlig vil blive endnu højere.