Volkswagen overvejer tilbagekøb af amerikanske biler

Volkswagen kan blive tvunget til enten at refundere købsprisen på omkring 100.000 biler.

Flere kilder skriver, at Volkswagen vil blive tvunget til enten at refundere købsprisen på omkring en femtedel af de mere end 500.000, der er påvirket af skandalen i USA, eller tilbyde en ny bil med stor rabat. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL J. RICHARDS

I kølvandet på de amerikanske myndigheders formelle sagsanlæg mod Volkswagen overvejer bilproducenten nu at tilbagekøbe op mod 115.000 biler i USA. Det skriver magasinet Time.

Flere kilder skriver, at Volkswagen vil blive tvunget til enten at refundere købsprisen på omkring en femtedel af de mere end 500.000, der er påvirket af skandalen i USA, eller tilbyde en ny bil med stor rabat.

Resten af bilerne vil kræve store tilpasninger med betydelige omkostninger til reservedele, skriver Time. Volkswagen har ikke kommenteret på rygterne.

USA's justitsministerium har sagsøgt VW for op mod 48 mia. dollar, næsten 330 mia. kr. i sagen om snyd med udledning på dieselbiler. USA's miljøagentur hævder desuden, at forhandlingerne med Volkswagen endnu ikke har resulteret i en gangbar vej frem vedrørende de berørte biler, skriver Time.