Volkswagen overvejer at trække sponsorater i flere danskerklubber

Volkswagen er inde i en historisk krise, og det kan ramme nogle af danskerklubberne i den tyske Bundesliga. Den store bilproducent overvejer nemlig at trække sponsoraterne fra flere klubber.

Hannover 96 med blandt andre danske Leon Andreasen risikerer nu at miste en væsentlig indtægt på grund af Volkswagen-skandalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER STEFFEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hannover 96 med Uffe Bech og Leon Andreasen og Werder Bremen med Jannik Vestergaard har begge Volkswagen som en stor sponsor, og de danske klubber risikerer altså nu at miste en vigtig indtægt.

Volkswagen er inde i den største økonomiske krise i firmaets 78-årige historie, efter den store bilproducent i september indrømmede at have installeret software i virksomhedens dieselbiler for at bedrage amerikanske lovgivere om det sande niveau af giftige emissioner. Bilproducenten er ramt på pengepungen, og derfor overvejer den nu at trække sponsoraterne.

Den tyske avis Bild am Sonntag skriver ifølge Reuters, at Volkswagen fredag fjernede godt 7,7 milliarder kroner fra dets 2016-investeringsplan. Bilanalytikere har sagt, at Volkswagen kan stå over for en regning på godt 261 milliarder kroner på grund af blandt andet bøder og retssager.

Volkswagen bruger angiveligt 11,2 millioner kroner pr. sæson på hver af de fodboldklubber, som de sponsorerer. Ud over danskerklubberne overvejer bilproducenten også at trække sponsoratet fra Schalke 04 og ishockeyklubben Grizzlys Wolfsburg, hvor Volkswagen årligt ligger hele 37,3 millioner kroner.

Ifølge Bild am Sonntag har Volkswagen ikke taget nogen endelig beslutning angående sponsoraterne i fodboldklubberne.

I sidste måned sagde Bundesligaklubben Wolfsburg, at man havde udskudt planer om at investere i et nyt multimillion-dyrt træningscenter for unge på grund af Volkswagens emissionsskandale.