Volkswagen overvejer at køre Skoda ind i USA

Volkswagen skulle være parat til at forsøge at dække tabene i kølvandet på dieselgate - og bilfabrikanten overvejer ifølge Reuters at sælge Skoda'er fra koncernens tjekkiske division til amerikanerne.

Europas største bilproducent kommer i næste uge med en ny strategi, hvoraf det vil fremgå, at bilkoncernen vil se på, om der er nye markeder, hvor Skoda kan køre ind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Europas største bilproducent kommer i næste uge med en ny strategi, hvoraf det vil fremgå, at bilkoncernen vil se på, om der er nye markeder, hvor Skoda kan køre ind - herunder Nordamerika - siger en talsmand fra Skoda. Den endelige beslutning ventes dog ikke at være lige op over, siger han ifølge Reuters.

Den tyske avis Handelsblatt skrev om planerne tidligere mandag. Og Skoda'er til amerikanerne skal ses som et forsøg på et genoprette de skader, der kom i bilkoncernens salg, efter at det kom frem, at der var fiflet med dieselbilernes software for at snyde i myndigheders test af bilernes emissioner.

Analytikerne er dog skeptiske over for Skodas udsigt til succes i USA.

- Det ville være bedre at få Skoda ind på nye markeder som Indien eller Sydamerika, siger Frank Schwope, analytiker hos Norddeutsche Landesbank, i en kommentar.

En aktie i Volkswagen steg med over 1,2 pct. på børsen i Frankfurt mandag.