Volkswagen melder om glimrende resultater i første halvår

Volkswagens første halvår bød på langt bedre resultater end forudset i markedet. Sådan lyder meldingen fra den skandaleramte tyske bilmager onsdag i en forløber til halvårsregnskabet næste uge, og det får VW-aktien til at springe i vejret.

Volkswagens første halvår bød på langt bedre resultater end forudset i markedet. Sådan lyder meldingen fra den skandaleramte tyske bilmager onsdag i en forløber til halvårsregnskabet næste uge, og det får VW-aktien til at springe i vejret. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Shannon Stapleton / Reuters

Wolfsburg-firmaet har leveret et driftsoverskud på 7,5 mia. euro i årets første seks måneder, når man måler før særlige poster. Det er »væsentligt over« markedets forventninger, skriver Volkswagen, uden at nærmere præcisere, hvad der var forudset.

Dieselskandalen fra 2015 sætter dog fortsat tydelige spor i regnskabet. Særlige poster løber op i 2,2 mia. euro på grund af risikoen for juridiske omkostninger i Nordamerika fra sagen, hvor Volkswagen har erkendt sig skyldig i at installere snydeprogrammer, der fik det til at se ud som om, bilerne udledte færre skadelige stoffer, end det i virkeligheden var tilfældet.

Det efterlader et driftsresultat på 5,3 mia. euro efter særlige poster.

»Nøgleforskellene på resultatet og markedets forventninger er blandt andet forbedringer i resultaterne for Volkswagen-brandet i andet kvartal, især i forhold til det svage første kvartal. Årsagerne er sæsonudsving i efterspørgslen, det forbedrede bilmarked i Europa såvel som tilbagekomsten af store ordrer på erhvervsflåder, som vi havde forudset. Positive effekter fra effektiviseringsprogrammet bidrog også,« skriver Volkswagen.

Den tyske bilgigant forventer en driftsmargin på 5,0 til 6,0 pct. på helårsbasis i 2016.

Volkswagen-aktien stiger 5,3 pct. oven på nyheden på børsen i Frankfurt.

Det fulde halvårsregnskab fra Volkswagen præsenteres den 28. juli.