Volkswagen kører sin sejrsrunde i Danmark

Danskerne lader sig tilsyneladende ikke påvirke af Volkswagens store dieselskandale. Blandt de fem mest solgte bilmærker i Danmark var VW det eneste i fremgang i oktober måned.

Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes indkøb af nye biler ligger fortsat på et højt niveau, og alt tegner til, at 2015 bliver det sjette rekordår i træk i salget af personbiler.

De nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at salget af personbiler i oktober lå 3,1 pct. højere end i oktober 2014. Men i forhold til september faldt det samlede salg af personbiler med 5,4 pct.

Det mest interessante er i den forbindelse, at det skandaleramte bilmærke VW, er det eneste blandt de fem mest solgte, der oplevede vækst i salget i sidste måned i forhold til september, og oktober er den første hele måned efter afsløringen af dieselskandalen den 20. september.

Bilimportørerne oplyser, at der i oktober blev solgt 1.975 folkevogne. Det var lige godt én pct. flere end i september. Til sammenligning er salget af Peugeot faldet med 11,5 pct. til 1.508. Salget af Citroen er faldet 10,4 pct. til 1.132, mens salget af Ford er faldet seks pct. til 1.164. Toyota blev der solgt 1.335 af i oktgober, hvilket var tre færre end måneden før.

Det er imidlertid ikke alle produkter fra Volkswagen, der klarer sig bedre. I september var Skoda det tredje mest solgt mærke i Danmark med 1.488 stk. Men i oktober er Skoda ikke i top fem længere.

På det danske brugtbil-markedet er interessen for biler fra Europas største billeverandør intakt, på trods af at den har fusket med den software i dieselbilerne, der måler deres forurening.

»Naturligvis har dieselskandalen en afsmitningen på VW-brandet såvel som de tre andre brands. Men der er så stor efterspørgsel efter brugtbiler i Danmark i øjeblikket, at man køber de biler, man kan få, og nogle af dem er altså fra de tre mærker, og i det perspektiv fylder skandalen ikke meget hos bilkøberne. Her er der fortsat rift om en Seat, Audi, Skoda eller VW, og faktisk er markedsudviklingen for de fire mærker på niveau med resten af markedet,« konkluderede bilanalytiker Jan Lang fra Bilbasen i sidste uge over for business.dk