Volkswagen indrømmer snyd med otte mio. europæiske biler

Volkswagen indrømmer i et brev til medlemmer i parlamentet at have fusket med miljøtests for otte millioner biler i Europa.

Foto: FRANCK FIFE.
Læs mere
Fold sammen

Volkswagen indrømmer, at have udstyret otte millioner biler med software, som var i stand til at snyde bilerne gennem miljøtests i Europa.

Den tyske avis Handelblatt skulle angiveligt citere et brev, som bilproducenten har sendt til medlemmer af parlamentet.

Brevet, som er dateret den 2. oktober, er blandt andet underskrevet af Volkswagens cheflobbyist, Thomas Steg. Selskabet skriver, at biler med 1.2, 1.6, og 2.0 liter motorer er blandt de berørte.

Avisen skriver, at brevets forfattere undskylder for »enkelte individers ugerning« og lover fuld opklaring i sagen.

En talsmand fra Volkswagen sagde sent mandag aften, at han ikke vidste noget om brevet og derfor ikke kunne kommentere sagen.

Volkswagen er under et enormt pres for at få styr på den største krise i virksomhedens 78 år lange historie. Krisen har skåret mere end en tredjedel af aktieværdien, tvunget den adm. direktør til exit og rystet både bilindustrien og det tyske arbejdsmarked.

Den nye adm. direktør, Matthias Mueller, vil tale til medarbejderne på et møde i Wolfsburg tirsdag. Det forventes, at han vil orientere bestyrelsen onsdag, siger en kilde til Reuters.