Volkswagen hyrer "katastrofe-advokater"

Volkswagens diesel-skandale bliver sammenlignet med verden største olieforureningskatastrofe, BPs Deepwater Horizon-skandale. Nu skal den tyske bilgigant have hyret BPs advokater til at bistå sig i den eskalerende sag.

Foto: SCOTT OLSON.
Læs mere
Fold sammen

Volkswagen har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg hyret det amerikanske advokatfirma, Kirkland & Ellis LLP for at få hjælp i skandalesagen om bevidst fusk med forureningsmålingen på op mod 11 millioner dieselbiler.

Den tyske bilgigant blev afsløret af de amerikanske myndigheder, og et amerikansk bødeforlæg kan løbe op i mod 18 milliarder dollar, svarende til 120 milliarder danske kr.

Advokatfirmaet Kirkland & Ellis har erfaring med spektakulærer erhvervsskandaler. Firmaet har blandt andet ledt forsvaret for BP i kriminalsagen fra 2010 om Deepwater Horizon oliekatastrofen, der kostede 11 mennesker livet, og som resulterede i den største olieforurening i USAs historie.

I november 2012 blev BP dømt for 14 kriminelle forhold i Deepwater Horizon-sagen, hvilket kostede BP fire milliarder dollars - eller 27 milliarder kr. Dertil kommer, at BP i sommer gik med til at betale 18,7 milliarder dollar - eller 125 milliarder kr. - i erstatning et staten og civile som følge af oliekatastrofen.

Indtil videre har Volkswagen afsat 48 miliarder kr. i forbindelse med den aktuelle dieselskandale. Børsværdien af Volkswagen er dykket med over 200 milliarder kr. siden skandalen blev afsløret i begyndelsen af ugen.

Hverken Volkswagen eller Kirkland & Ellis har ønske at kommentere Bloombergs oplysninger om engagementet.

Volkswagens bestyrelses formandsskab er onsdag samlet for at drøfte sagen.

TV: Derfor bliver hæderkronede virksomheder ramt af skandaler