Volkswagen hyrer "katastrofe-advokater"

Volkswagens diesel-skandale bliver sammenlignet med verden største olieforureningskatastrofe, BPs Deepwater Horizon-skandale. Nu skal den tyske bilgigant have hyret BPs advokater til at bistå sig i den eskalerende sag.

Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Volkswagen har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg hyret det amerikanske advokatfirma, Kirkland & Ellis LLP for at få hjælp i skandalesagen om bevidst fusk med forureningsmålingen på op mod 11 millioner dieselbiler.

Den tyske bilgigant blev afsløret af de amerikanske myndigheder, og et amerikansk bødeforlæg kan løbe op i mod 18 milliarder dollar, svarende til 120 milliarder danske kr.

Advokatfirmaet Kirkland & Ellis har erfaring med spektakulærer erhvervsskandaler. Firmaet har blandt andet ledt forsvaret for BP i kriminalsagen fra 2010 om Deepwater Horizon oliekatastrofen, der kostede 11 mennesker livet, og som resulterede i den største olieforurening i USAs historie.

I november 2012 blev BP dømt for 14 kriminelle forhold i Deepwater Horizon-sagen, hvilket kostede BP fire milliarder dollars - eller 27 milliarder kr. Dertil kommer, at BP i sommer gik med til at betale 18,7 milliarder dollar - eller 125 milliarder kr. - i erstatning et staten og civile som følge af oliekatastrofen.

Indtil videre har Volkswagen afsat 48 miliarder kr. i forbindelse med den aktuelle dieselskandale. Børsværdien af Volkswagen er dykket med over 200 milliarder kr. siden skandalen blev afsløret i begyndelsen af ugen.

Hverken Volkswagen eller Kirkland & Ellis har ønske at kommentere Bloombergs oplysninger om engagementet.

Volkswagens bestyrelses formandsskab er onsdag samlet for at drøfte sagen.

TV: Derfor bliver hæderkronede virksomheder ramt af skandaler