Volkswagen holder ekstraordinært møde under kartelmistanke

Bestyrelsesformanden ved den tyske bilproducent Volkswagen, Hans Dieter Poetch, har indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag eftermiddag i kølvandet på nyheden om, at EU's konkurrencemyndighed undersøger sagen om et kartel mellem flere tyske bilproducenter.

Arkivfoto. Bestyrelsesformanden ved den tyske bilproducent Volkswagen, Hans Dieter Poetch, har indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag eftermiddag i kølvandet på nyheden om, at EU's konkurrencemyndighed undersøger sagen om et kartel mellem flere tyske bilproducenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: KACPER PEMPEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Volkswagen.

Det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel rapporterede fredag, at Volkswagen, Audi, Porsche, BMW og Daimler i årevis har haft et hemmeligt samarbejde. Det skal have stået på siden 1990'erne.

»EU-Kommissionen og Bundeskartellamt (den tyske konkurrencemyndighed, red.) har modtaget information om denne sag, som i øjeblikket bliver undersøgt af kommissionen. Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at spekulere mere,« lød det fra EU-Kommissionen lørdag.

Aktierne i de tyske selskaber falder til det laveste niveau i månedsvis.

Volkswagen falder 2,5 pct. til 133,70 euro, BMW falder 2,6 pct. til 78,74 euro, og Daimler falder 3,4 pct. til 60,26 euro. Også fredag faldt bilproducenternes aktier over en bred kam.