Volkswagen-formand: 450 eksperter involveret i undersøgelse

Volkswagen har sat en hob af eksperter i sving med en kulegravning af selskabets oven på dieselgate, hvor selskabet ved hjælp af software har snydt med målinger af dieselbilers udslip af NOx.

Volkswagen-formand, Hans Dieter Pötsch, siger torsdag på en pressekonference i Wolfsburg, at 450 eksperter - interne såvel som eksterne - er involveret i undersøgelsen, som vil strække sig ind i det nye år. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilproducentens formand, Hans Dieter Pötsch, siger torsdag på en pressekonference i Wolfsburg, hvor selskabet har hovedkontor, at 450 eksperter - interne såvel som eksterne - er involveret i undersøgelsen, som vil strække sig ind i det nye år.

Han udtrykte ved samme lejlighed dybe beklagelser over den mistede tillid over for kunder og offentligheden, som svindelsagen har forårsaget, og han ser en genopbygning af den tillid som det vigtigste anliggende for selskabet fremadrettet.

På pressemødet kom det endvidere frem, at ni ledere er blevet suspenderet i forbindelse med sagen, som selskabet vurderer har rod i manipulationer grundet individuelle fejl og dårlige processer.

Investorerne ser nu med mildere øjne på sagen end umiddelbart efter, at den kom frem i slutningen af september. Dengang faldt aktien fra et niveau omkring 168 euro til helt ned til 92 euro. I de sidste uger har kursen imidlertid rettet sig, og torsdag middag stiger den 2,5 pct. til 135,10 euro.