Voldssigtet cafeejer slæber rundt på blodrøde regnskaber

Ejeren af flere af hovedstadens mest kendte cafeer kæmper på flere fronter. Lige nu sidder han varetægtsfænglset sigtet for vold og derudover må han trækkes med knaldrøde tal i regnskaberne for langt de fleste af hans spisesteder.

Cafe Sommerskos facade blev udsat for hærværk i weekenden Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I weekenden blev den kendte københavnske Cafe Sommersko udsat for hærværk. Det skete blot få dage efter, at cafeens ejer var indblandet i en voldsom episode på en anden af hovedstadens centralbeliggende cafeer, Cafe Dan Turell.

Her blev en tidligere ansat på caféen ifølge anklagemyndighedens sigtelse overfaldet af caféejeren og bestyreren. Ifølge Ritzau greb de ham så hårdt om halsen, at det sortnede for hans øjne i fem sekunder.

Fredag valgte en dommer i København at varetægtsfængsle de to i foreløbig 10 dage for overfaldet, som anses for at være grov vold. Cafeejeren og bestyreren nægter sig begge skyldige i sigtelsen. I forbindelse med tidligere sager er det i retten kommet frem, at bestyreren er med i den berygtede bande Loyal to Familia.

Berlingske Business har set nærmere på de selskaber, som den kontroversielle caféejer står som ejer og stifter af. Ifølge CVR-registeret ejer han i øjeblikket tre cafeer og restauranter i København samt et investeringsselskab. Han har desuden ejet og været involveret i en lang række andre spisesteder i København, men ifølge CVR er selskaberne enten gået konkurs, eller han har trukket sig fra selskaberne.

Der er ikke meget at komme i julestemning over ved at læse regnskaberne for hans nuværende selskaber.

Det seneste regnskab for Cafe Sommersko viser et underskud på 1,4 mio. kr. og en negativ egenkapital på 1,8 mio. kr. I ledelsesberetningen kan man læse, at ledelsen har skrabet nok kapital sammen til at sikre driften frem til mindst næste årsregnskab. Herudover har selskabets ejer stillet sit tilgodehavende i selskabet som ansvarlig lånekapital. Samtidig forventer selskabet at modtage en særlig bonus i 2016 fra leverandørerne, der kan være med til at dække hullet.

Den samme formulering kan man finde i regnskaberne for Cafe Sari & Bar på Nytorv samt Cafe Stella i Strædet i det centrale København. Begge selskaber leverede underskud for 2015 og egenkapitalen er helt væk. Men også her har ledelsen sørget for at driften kan fortsætte frem til næste regnskab gennem ansvarlig lånekapital.

Værst ser det ud i selskabet Property and Restaurant Group Invest, der trods et overskud på 4,7 mio. kr. hænger på en negativ egenkapital på hele 8,8 mio. kr.  Også i dette selskab garanterer ledelsen driften frem til næste regnskab, og forventer at en bonus fra hovedleverandørerne kan lappe hullerne.

Samlet for de fire selskaber er der tale om en negativ egenkapital på over 17,3 mio. kr.

Ejeren af de fem selskaber er altså nu varetægtsfængslet i forbindelse med voldsepisoden på Cafe Dan Turell i sidste uge. Han har også tidligere gjort sig erfaringer med det danske retssystem.

Tilbage i 2013 valgte han i Københavns Byret at tilstå en række forhold om brug af ulovlig arbejdskraft på sine caféer. Det kostede en dom på otte måneders fængsel.

Dommen blev dog gjort delvist betinget, så kun de tre af månederne skulle afsones. Og det havde han allerede afsonet i form af varetægtsfængslingen, inden dommen faldt.

Den sag udløste desuden en bøde på 1,75 millioner kroner og en erstatning til Skat på over yderligere en million.

Caféejeren var dengang ifølge Ritzau under mistanke for menneskesmugling, men den del af sagen blev opgivet af anklagemyndigheden.

Caféejeren, der i øvrigt er tidligere karatemester, blev desuden tilbage i 2013 i en anden sag dømt for vold mod to kvinder.