Voldsomt hærværk på DFDS' besatte færger

Franske søfolks faglige kamp ved Den Engelske Kanal ser ud til også at være blevet ført med hobbyknive og køller.

Efter at eksperter fra Eurotunnel har haft lejlighed til at gennemgå de to færger Berlioz og Rodin (billedet), har de kunnet konstatere, hvordan nogen med en skarp kniv har skåret i stort set samtlige stolesæder, sofaer og bænke. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENT KESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to færger Berlioz og Rodin blev onsdag omsider rømmet af oprørske søfolk efter to måneders besættelse, og ved et første blik så de nogenlunde uskadte ud.

Men det første blik snød. Efter at eksperter fra Eurotunnel har haft lejlighed til at gennemgå de to færger Berlioz og Rodin, har de kunnet konstatere, hvordan nogen med en skarp kniv har skåret i stort set samtlige stolesæder, sofaer og bænke. Også gardinerne har fået et lille snit; små snit så brede som en hånd, men med stor virkning.

»Det er små beskadigelser, men de er af meget vigtig karakter, fordi disse små revner betyder, at man må udskifte stolen,« forklarer John Keefe, Eurotunnels PR-chef, til regionalavisen Nord Littoral.

De bevidste ødelæggelser går videre end det, for det viste sig også, at PC-skærme og kasseterminalskærme var blevet knust, men TV-apparater og musikudstyr var revet ud af deres vægbeslag og fjernet. Elektriske installationer havde fået en gang maling.

»Men mange af søfolkene fra SCOP (søfolkenes kooperativ, red.) vil vende tilbage for at arbejde på færgen. Hvad er meningen? Det kan man slet ikke forstå,« siger han i et web-TV-interview.

Eurotunnel opgør skaderne til 1,5 millioner euro, hvortil kommer værdien af de stjålne ting.

De to færger har været drevet af kooperativet SCOP SeaFrance for Eurotunnel, men Eurotunnel valgte i juni at indstille sejladsen og leje færgerne til DFDS i stedet.

Først når de to færger er sat i stand, vil Eurotunnel overdrage dem til DFDS, som har lovet at ansætte 202 ud af i alt 487 søfolk fra SCOP.