Vola-brødre betaler millioner tilbage til familiefond

Den indædte strid mellem to grene af stifterfamilien bag vandhaneproducenten Vola om fordelingen af millionformuen i Verner Overgaards Familiefond har taget en ny vending.

Foto: MOGENS LADEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

De tre bestyrelsesmedlemmer i familiefonden, adm. direktør i Vola Carsten Overgaard, hans datter Line Kiilerich Overgaard og broderen, salgsdirektør i Vola-koncernen Poul Verner Overgaard, har tilsammen betalt godt 2,8 mio. kr. tilbage til fonden, fordi de i strid med fondslovgivningen har fået udbetalt legater fra fonden, samtidig med at de har siddet i fondens bestyrelse.Den overraskende udvikling i sagen er det første resultat af, at Civilstyrelsen har stillet en række kritiske spørgsmål til bestyrelsen om forholdene i fonden.

»Vi erkender, at der er begået en fejl. Den advokat, som har gennemgået alle fondens dokumenter for at kunne besvare Civilstyrelsens spørgsmål, har gjort os opmærksom på, at vi ifølge fondslovgivningen ikke må modtage legater fra familiefonden, når vi samtidig er medlemmer af bestyrelsen. Derfor har vi omgående betalt pengene tilbage til fonden med en revisorerklæring om, at pengene er gået ind på fondens konto,« siger Carsten Overgaard til dagbladet Børsen.Han understreger, at både han selv, datteren og broderen har handlet i god tro.

»Min bror og jeg havde aldrig modtaget legater fra familefonden, men på et tidspunkt blev vi anbefalet, at vi også skulle have legater, fordi vi ellers ville blive diskrimineret i forhold til de andre medlemmer af familien. Vi valgte at følge rådet, men det viser sig nu at være en fejl. Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at det bliver opdaget nu og ikke om to år,« siger Carsten Overgaard.