Voksne Lego-fans raser over diskrimination: Vil klage til Menneskerettighedsdomstolen

Voksne Legofans er vrede, efter de er blevet afvist i døren til et nyåbnet oplevelseshus i Melbourne.

En glad - og ung- Legofan. I modsætning til eksempelvis Legolandparkerne er Oplevelseshuset beregnet til de mindste Legofans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske legetøjproducent er anklaget for at diskriminere ældre Lego-fans, efter et nyt oplevelses-center er åbnet i Melbourne.

Det skriver blandt andet The Guardian.

Voksne over 17 år har ikke adgang til oplevelseshuset, der netop er åbnet, medmindre de er i selskab med børn. Det har skuffet modne fans, der allerede har købt årskort - men ikke kan bruge det. Flere voksne uden følgeskab af børn fortæller, at de er blevet afvist i døren til oplevelseshuset.

En afvist fan, Mark Robinson, blev så stødt over aldersgrænsen, at han nu vil klage til Menneskerettighedsdomstolen over aldersdiskrimination. Han skriver i sin et-stjernede anmeldelse på Legohusets Facebookside, at »Lego er noget, jeg har nydt gennem hele livet - jeg har personligt klodser for tusindvis af dollars, og det er klart, at mange voksne uden børn gerne vil opleve attraktionen.«

Da nyheden kom ud, medførte det en debat på de sociale medier om, hvor de barnløse Legofans kunne anskaffe sig et barn for en dag, så de kunne besøge huset.

I modsætning til eksempelvis Legolandparkerne, er huset beregnet til de mindste Legofans. De kan blandt andet lege i en pool af klodser, se minimodeller af Melbourne og lege på legepladser.

Lego har udsendt et statement, hvori de forklarer, at tanken bag huset er, at det skal være et »designet til at danne trygge og sjove rammer for familier med børn i alderen fra 3-10 år« og derfor »ikke egnet for voksne.«

En gang om måneden er der dog håb for de ældre fans - der afholder Legohuset nemlig et arrangement, der kun er for voksne.