Voksende overskud hos Alka trods stigende erstatninger

Trods en større udbetaling til erstatninger har forsikringsselskabet Alka alligevel formået at forbedre regnskabet for første halvår 2014 sammenlignet med samme periode sidste år.

Adm. direktør Jens Bærentsen glæder sig over, at Alkas strategi fortsat giver pote. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Forsikringsforretningen hos Alka Forsikring kører fortsat godt, viser selskabets regnskab for første halvår 2014. Bruttopræmieindtægterne er steget med 3,9 pct. fra 955 mio. kr. i første halvår 2013 til 992 i dette års første halvår.

Til gengæld vokser udgifterne til erstatningsudbetalinger også fra 557 mio. kr. i første halvår 2013 til 641 mio. kr. i første halvår 2014.

Alligevel kan selskabet fremvise en bundlinje, der går frem med fem mio. kr. til 184 mio. kr., og det skyldes blandt andet, at selskabet har løftet investeringsafkastet fra 23 mio. kr. i første halvår 2013 til 62 mio. kr. i samme periode i år.

»Investeringsresultatet i første halvår er tilfredsstillende. Resultatet er opnået via en forsigtig investeringsstrategi, hvor hovedparten af aktiverne er placeret i danske realkreditobligationer,« oplyser Alka.

Nøgletallet combined ratio, der viser udgifterne pr. 100 kr. i indtægter, ender på flotte 82,1, omend det er noget højere end de 77,3, som Alka havde i samme periode i 2013.

Adm. direktør Jens Bærentsen glæder sig over, at Alkas strategi fortsat giver pote.

»Vi er meget tilfredse med halvårsresultatet. Selvom vi har været begunstiget af relativt få vejrskader og positive afløbsgevinster, så er vores positive resultat en konsekvens af en tilgang af nye kunder på 3,9 %, målt på præmieindtægt. Det bekræfter os I, at vores strategi omkring enkelhed og høj kundetilfredshed fortsat lykkes,« siger Jens Bærentsen i en meddelelse.

Om forventningen til resten af året oplyser Alka, at »Forventningen til den resterende del af 2014 er behæftet med den generelle usikkerhed, der forsat er om samfundsøkonomien, udviklingen på de finansielle markeder og vejrliget.«