Vognmand har udvidet med 25 biler i 2007

Ejerleder Kenneth Petersen, Eurotrucking, opkøbte et konkursramt selskab i 2006. Han har nu udvidet sin skandinaviske transportforretning med lagerhotel og tredjepartslogistik i Danmark. Det har betydet investeringer i 25 ekstra biler i 2007.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejerleder Kenneth Petersen, Eurotrucking i Glostrup, har de seneste 12 måneder udvidet sin forretning med lagerhotel og tredjepartslogistik i Danmark ved at bygge kontorer i Horsens og Glostrup.

Denne del af forretningen har betydet investeringer i 25 nye biler, primært trækkere, og 40 nye trailere.

I 2007-regnskabet, som er tæt på at være revideret, har selskabet opnået en omsætning på 70 mio. kr. Den nye del af forretningen i Danmark udgør omkring en tredjedel af firmaets samlede omsætning.

»Vi har udvidet vores eksisterende forretning i Skandinavien inden for vekselladtransporter med lagerhotel og tredjepartslogistik i Danmark. I den danske del af forretningen har vi fået landsdækkende kontraktkunder, og det er en væsentlig årsag til firmaets samlede vækst,« siger ejerleder Kenneth Petersen, Eurotrucking.

Eurotrucking er et af tre direkte medlemmer, der er nomineret til Årets Transportvirksomhed 2008, og hvor vinderen findes 8. maj ved et arrangement i Odense. Det er publikum, der vælger kandidaten blandt de tre udvalgte virksomheder.

Han har det i blodetAt Kenneth Petersen startede forretning inden for lagerhotel og tredjepartslogistik er på ingen måde tilfældigt. Han er nemlig søn af Finn og Kirsten Petersen, som i 26 år drev Vestegnens Transportservice, hvor et af specialerne var transportløsninger kombineret med lager og logistik. Forældrene solgte i 2006 Vestegnens Transportservice til KP Transport.

Omtrent samtidig med at Kenneth Petersen forlod familieforetagendet opkøbte han i 2006 Eurotrucking, som var et datterselskab af det konkursramte Euroshuttle. Virksomhedens speciale var vekselladtransporter, og den forretning handler om at modtage gods fra jernbane og sørge for lastbilstransporten det sidste stykke ud til kunderne.

Eurotrucking arbejder for det internationale spedi- tionsfirma Hangartner, som leverer varer med jernbane fra Italien – kapsler, vin, kakler, træ- og papirvarer. Når varerne lander på en station i Sverige, overtager Eurotruckings biler godset. Denne del af forretningen udgør to tredjedele af selskabets omsætning, og det beskæftiger i alt 43 tre- og fireakslede lastbiler til vekselladtransporter i Sverige.

I 2007 har Eurotrucking desuden opbygget eget værksted i Sköllersta med tre-fire ansatte, som tager sig af opbygning, service, vedligeholdelse og klargøring til syn af eget materiel. Bilerne er dansk indregistreret og har danske papirer, men kører altovervejende på svenske veje.

Blandt de store kunder i Danmark er Shell, hvor Eurotrucking står for lager og distribution af træpiller til Shells kunder, samt for leverancer af briketter og brænde til tankstationerne. Desuden er en anden stor kunde Forbrugerkontakt, som leverer husstandsomdelte reklamer. Eurotrucking sørger for at køre reklameaviser og brochurer i trailere til Taastrup og Tilst, hvor de i mindre biler leveres til knudepunkter.

»Vi er begunstiget af en række gode kontraktkunder, hvor vi ikke mærker nedgang i transporterne. Men til gengæld oplever vi i øjeblikket en vis afmatning inden for tredjepartsopgaverne,« siger Kenneth Petersen.