Vognmænd gruer for grænsekontrol

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

68 pct. af de danske topchefer frygter i høj eller nogen grad for Schengen-samarbejdet og EU's indre marked.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Der hersker ingen tvivl om, at det vil være en katastrofe, hvis Schengen-samarbejdet bryder sammen, og hvis politikerne tror, at man kan genindføre grænsekontrollen, siger administrerende direktør Kim Johansen fra Kim Johansen Transport Group til Børsen.

Det synspunkt står han ikke alene med. 26 og 42 pct. af danske topledere mener i henholdsvis høj eller nogen grad, at den nuværende flygtningesituation kan true det indre marked og den frie bevægelighed i Europa. Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut blandt 491 virksomhedsledere.

Den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, forstår bekymringen.

- Truslen er så reel, at vi har handlet ved at lægge et forslag frem, som sørger for, at vi kan opretholde vores ydre grænser. For hvis vi kan det, så kan vi også blive ved med at kunne rejse uden at skulle stoppe op, sidde i kø og vise vores pas, siger Margrethe Vestager ifølge Børsen.

Både Dansk Industri og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har også understreget vigtigheden af Schengen-samarbejdet. Ifølge statsministeren er 500.000 danske arbejdspladser afhængige af EU's indre marked.

/ritzau/FINANS