Vodafone stiger - investoraktivist rygtes på vej ind

Den britiske telekæmpe Vodafone er mandag strøget til vejrs på børsen i London, efter at mediet Dealreporter har meldt om købsinteresse fra den amerikanske investoraktivist Elliot Management. Det rapporterer Bloomberg News.

Den britiske telekæmpe Vodafone er mandag strøget til vejrs på børsen i London, efter at mediet Dealreporter har meldt om købsinteresse fra den amerikanske investoraktivist Elliot Management. Det rapporterer Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Elliot Advisors tog ifølge Dealreporter kontakt til Vodafone for adskillige uger siden og har ført drøftelser med ledelsen og mindst et bestyrelsesmedlem. Hvor mange aktier Elliot Management efterfølgende har købt fremgår ikke, men der er ifølge Dealreporter tale om en væsentlig aktiepost.

Aktien i Vodafone stiger mandag med 3,3 pct. til 185,94 pence.

Såkaldte investoraktivister køber sig som regel ind selskaber med henblik på at få væsentlige ændringer gennemført, så aktien derved kan stige i værdi.

Ifølge Bloomberg News afslørede sidste uges regnskab, at Vodafones omsætning er faldet i Europa blandt andet på grund af skærpet konkurrence i Sydeuropa. Desuden er selskabet under pres for at få gjort en succes ud af et større opkøb af Liberty Globals tyske og østeuropæiske forretning for 22 mia. dollar.