Visa vil købe Visa

Kreditkortgiganten Visa Inc. er tæt på et opkøb af Visa Europa, der vil samle Visa's globale forretninger under ét tag.

Foto: JOERG CARSTENSEN. Gennem flere år har den amerikanske afdeling af Visa haft sporadiske opkøbssnakke med sin europæiske modpart med samme navn. En aftale skulle nu nærme sig og færdiggøres inden for kort tid.
Læs mere
Fold sammen

Handlen, der forventes at løbe op i mere end 22 mia. dollar, vil være den største handel i selskabets historie.

Det skriver Wall Street Journal.

Igennem flere år har den amerikanske afdeling af Visa haft sporadiske opkøbssnakke med sin europæiske modpart med samme navn. Ifølge kilder som Wall Street Journal har talt med, skulle en aftale nu nærme sig og færdiggøres inden for kort tid. Nogle analytikere spekulerer endda i, at en handel kan blive offentliggjort i forbindelse med af Visa Inc.'s kvartalsregnskab på mandag.

- Denne aftale er kommet og gået mange gange, men det er svært at forestille sig, når de er kommet så langt, hvad der skulle ske for, at en af parterne forlader forhandlingsbordet, siger analytiker hos Sanford C. Bernstein & Co. Lisa Ellis til Wall Street Journal.

Store virksomhedshandler for over 10 mia. dollar for finansielle selskaber har været sjældne siden 2008, og mere eller mindre uhørt iblandt kreditkortselskaberne Visa, Mastercard, American Express og Discover Financial Networks.

Særligt Mastercard kan komme under øget konkurrence i Europa ved et større Visa, og det kan være med til at skubbe yderligere til udviklingen mod mere elektronisk betaling blandt europæiske forbrugere og virksomheder.