Visa bremser smart kort-betaling

Visa vil ikke længere lade smartphone-terminalen iZettle varetage betalinger med sit udbredte kreditkort.

Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den svenske iværksættervirksomhed iZettle, der populært sagt laver din smarthphone om til en kreditkortterminal, har nu mødt et alvorligt bump på vejen for udbredelsen af deres produkt. 1. august er det nemlig ikke længere muligt at benytte Visa-kort i iZettle, skriver Comon.dk.

Tjenesten, som i dag dækker de nordiske lande, har oplevet stor interesse fra blandt andet danske kunder, og kunne i juni offentliggøre at en række Ventureinvestorer - herunder Mastercard - havde skudt 185 millioner kroner i den videre udrulning. Nu har Visa sagt stop for den midlertidige aftale mellem selskaberne.

- Vi er kede af at oplyse, at på grund af en principiel beslutning fra Visa Europe har vi ikke andet valg end at stoppe med at tillade brugen af Visa-kort i Danmark, Norge og Finland fra 1. august, skrev direktør Jacob de Geer til de skandinaviske kunder mandag. iZettle har stadig aftaler med MasterCard, Diners Club og American Express i flere lande - samt Visa i Sverige - men der findes ingen aftale med Dankort ligesom det altså nu heller ikke er muligt at benytte Visa/Dankort i iZettle. Ifølge Visa Europes kontor i London skyldes annulleringen af aftalen, at iZettle, der ikke anvender pinkode, ikke er i stand til en møde en række standardkrav. 

- Visa Europe støtter udviklingen af nye typer betalings-enheder, så især små forhandlere kan modtage betalinger, som de ikke har været i stand til før. Men Visa Europe har endnu ikke tilladt, at Visa-kort kan bruges på iZettle-platformen, fordi den ikke på nuværende tidspunkt lever op til vores standardkrav for betalings-modtagere, lyder det i en kommentar til Comon.dk. iZettles nordiske talskvinde Wilhelmina Douglas udtaler, at virksomheden har respekt for, at det tager tid at tilpasse sig etablerede systemer, og at iværksætterne er fortrøstningsfulde i forhold til videre udbredelse.

- Vores hovedfokus vil stadig være at få Visa tilbage i Finland, Norge og Danmark så snart som muligt. Vi har fået fantastisk feedback fra nordiske brugere i beta-perioden, så vi vil gøre alt for at fikse det, siger hun til Comon.dk