Virusfrygt lukker 2.000 Starbucks i Kina

Coronavirussen presser allerede nu Starbucks årsregnskab, og det har fået kæden til at reagere. Næsten halvdelen af kædens 4.300 cafeer er nu lukket.

Kaffekæden Starbucks har valgt at lukke 2.000 af butikkens kæder i Kina. Årsagen er coronavirussen, og Starbucks har allerede nu kunnet mærke konsekvenserne af virussen, der indtil videre har smittet over 6.000 mennesker og kostet 132 livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: John G. Mabanglo/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis kaffetrangen melder sig, mens man går rundt i Kina, skal man lede lidt længere, end man plejer – i hvert fald hvis man ønsker at drikke sin kaffe på en Starbucks café.

Kæden har nemlig taget konsekvensen af coronavirussen og valgt at lukke 2.000 af dens i alt 4.300 forretninger i Kina.

Det skriver blandt andet Financial Times.

Årsagen til lukningen af næsten halvdelen af alle Starbucks filialer i Kina skyldes, at nervøse trækninger for alvor er begyndt at vise sig på Wall Street, hvor man frygter, hvilke konsekvenser coronavirussen vil have for markedet.

Truet årsresultat

Frygten er da heller ikke ubegrundet, for hos Starbucks har man allerede kunnet se eftervirkningerne af virussens rasen.

Ifølge kæden truer virussen allerede på nuværende årsresultatet.

Det på trods af, at Starbucks ellers er kommet bedre fra start i år, end de havde forventet, og derfor regnede med at skulle ekspandere yderligere i Kina i 2020.

Selvom der altså nu står 2.000 Starbucks tomme, forventer kaffekæden ikke, at det vil påvirke den planlagte ekspansion. Starbucks forventer stadig at investere massivt i det kinesiske marked, hvilket også skal ses i tråd med, at man åbnede 600 nye Starbucks i løbet af 2019.

Kina er da også Starbucks næststørste marked efter USA, og det er uden tvivl det vigtigste, hvis man ser på muligheden for global vækst.

Konstateret smitte i Europa

Virussen har nu spredt sig til flere dele af verden, og i Europa er der konstateret smitte i Tyskland og Frankrig. Tirsdag var en dansk mand også indlagt på Aarhus Universitetshospital, men det viste sig, at han ikke var smittet.

Coronavirussen har natten til onsdag kostet 132 mennesker livet, mens over 6.000 er smittet. Dog frygtes det, at over 9.000 er smittet med virussen i Kina. Oplysningen om antallet af frygtede smittede stammer fra de kinesiske sundhedsmyndigheder.

De danske myndigheder følger sagen tæt, og lige nu er man i dialog med de 18 danskere, der befinder sig i Hubei, som er den provins, hvor fleste smittede forventes at befinde sig. Flere af danskerne ønsker at blive evakueret.